Schüssler arcdiagnosztika

A szöveti sók, másnéven Schüssler-sók terápiás rendszerének alapítója Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos volt. A Schüssler-sókat kb. 130 éve használják nagy sikerrel szerte a világon.

A Schüssler-só terápiás rendszere 12 ásványi sót használ, amelyik mindegyike elengedhetetlen a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. A Schüssler-sók nem a helyettesítő terápia elve alapján működnek, ennél lényegesen többet tudnak. Nem a hiányzó anyagot pótolják, hanem akárcsak egy jó építésvezető az építkezésen, megtanítják a szervezetnek, hogy hogyan építheti be sejtszinten leghatékonyabban az adott ásványi anyagokat.

A Schüssler-sók, a homeopátia elvének megfelelően, információk átadásával állítják helyre a szervezet megbillent egyensúlyát: azt a plusz információt adják meg a szervezet számára, hogy hogyan lehet ismét egészséges.

A biokémiai sóhiány jelei:

Kép: forrás: internet

Kép: forrás: internet

Szerkezeti elváltozások a szervezetben: csontritkulás, fogszuvasodás, köröm- vagy hajtöredezések, sarok-, szájzug-, végbélberepedések, visszerek

Működésbeli zavarok:                                 fokozott görcskészség az izmokban, fokozott izzadás, hőhullámok, gyomorsav-túltengés, fáradtság-, gyengeségérzet, éhségérzet csökkenése, hajhullás, fokozott kopaszodás és korpásódás, ízületi panaszok, alvási nehézségek, fokozott ingerlékenység, migrénes panaszok

Jellegzetes elváltozások az arcon:               elszíneződések, értágulatok, májfolt, fokozott zsírosodás, pattanásos tünetek, ráncosodás

A készítmények erősítik az immunrendszert, ezért hasznosak lehetnek fertőző betegségek megelőzésében. Harmonizálják a sejtek – különösen az idegsejtek – működését. Segítenek elviselni a monoton munka okozta megterhelést (pl. számítógépes munkakörök). Elősegítik a hosszas betegségek, illetve műtétek utáni lábadozást, roboráló, erősítő hatásúak. Elősegítik a mérgek kivezetését a szervezetből. Kiegyenlítik a szervezet sav-bázis egyensúlyát. A készítmények hatására javul a vér összetétele és a sejtek anyagcseréje.

Az arcdiagnosztika alkalmazásával a hiánytünetek könnyen beazonosíthatóak, ezért a Schüssler-sók segítségével bizonyos betegségek megelőzhetővé válnak, hiszen sok esetben még azelőtt nyilvánvalóvá válik egy-egy ásványi só hiánya, hogy az betegséget okozna.